De Ferrari Monza SP2 is verkozen tot mooiste supercar van het jaar

De Ferrari Monza SP2 is tijdens de 34e Paris Festival Automobile International door een panel van experts verkozen tot mooiste Supercar van 2018. De prestigieuze award werd uitgereikt tijdens een ceremonie in Hotel National des Invalides in het bijzijn van 600 gasten, waaronder verscheidene leiders en journalisten binnen de autobranche.

De Ferrari Monza SP2 is samen met de Ferrari Monza SP1 de koploper binnen het nieuwe Icona concept dat inspiratie haalt uit bijzondere Ferrari wedstrijdauto’s uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. De Monza SP2 is de moderne interpretatie van een glanzend tijdloze stijl, gecombineerd met technologisch geavanceerde componenten en de hoogst mogelijke prestaties met dank aan de consistentie in onderzoek en innovatie.

De ontwerpers van het Ferrari Style Center hebben een design weten neer te zetten dat zo puur en elegant minimalistisch is, dat de auto zich door een enkele potloodlijn kan laten omschrijven. De extreme stijl van de meer recente Ferrari circuitauto’s zijn overgeslagen, met een zuiver lijnenspel als gevolg. Dit is een model dat in de wieg is gelegd voor een pure ervaring met veel rijplezier. Een ervaring die de perfecte verbinding symboliseert tussen mens en machine.

Bekijk hier het artikel op de website van Ferrari