De Munsterhuis Rally

Ontstaan uit de wens om op een laagdrempelige wijze een evenement te laten plaatsvinden tussen de verschillende prachtige merken die Munsterhuis rijk is, vond afgelopen zaterdag 26 oktober de eerste editie van De Munsterhuis Rally plaats.

Van de Britse terreinwagens tot aan elegante Italiaanse schonen, het deelnemersveld vormde een mooie weerspiegeling van de prachtige merken die Munsterhuis Autobedrijven rijk is.

Meer dan 35 auto’s verschenen aan de start in de vroege ochtend. Na een kop koffie met broodjes volgden de instructies en goodybags.

Om 09:00 uur ging de eerste auto van start, een Ferrari California liet haar V8 motor brullen zoals enkel een Ferrari dat kan, ‘we’re off!’.

Anders dan de auto’s deden vermoeden stond deze dag eens niet in het teken van luxe en weelde, maar om puur en rauw rijgenot!

Niet dat het de deelnemers aan iets ontbrak, zo maakten zij kennis met Duitse gastvrijheid zowel op het platteland als bij de prachtige ‘Charlottensee’ aan de voet van een kasteel.

De route die met de grootste zorg en een knipoog was uitgezet was niet zozeer complex, echter een oplettende navigator was geboden!

Al na een kwartier sloeg de twijfel en het ongeloof toe: “Was dat ene stukje waar we zo stijl omlaag gingen nog Nederland? Ik wist niet dat we zulke prachtige stuurmanswegen hadden!”, was een veelgehoorde uitspraak tijdens de koffiepauze in Westerkappeln, Duitsland. In de Westfälische Nachrichten staat een leuk stuk over de Rally. Het stuk is geschreven in het Duits en is hier te lezen. Na de korte stop, gekenmerkt door verse taart, koffie en een knapperend haardvuur, was het tijd voor deel twee van de route. Prachtige haarspeldbochten en voldoende glooiing in het landschap stonden garant voor uitdagende kilometers, waar stukken van de Osningroute een welkome aanvulling vormden.

Na een stevige lunch waarbij de eerste sterke verhalen reeds boven tafel kwamen, volgde nog een kleine twee uur aan route alvorens de eerste sportievelingen arriveerden bij Munsterhuis Sportscars. In de eigen bar, ‘Pitstop dei Piloti’ werden heerlijke ‘bites’ geserveerd onder muzikale begeleiding van de DJ.

Een geslaagde eerste editie, welke zeker een jaarlijks vervolg gaat krijgen!

Durft u mee te rijden?