Het Ferrari Museum breekt een historisch record met meer dan 500,000 bezoekers

Maranello (Italy), 28 November 2017 – De populariteit van de Ferrari musea groeit gestaag, met een record van meer dan 500,000 bezoekers sinds begin 2017 tot aan november, wat een groei van 12% betekent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het Museo Enzo Ferrari in Modena registreerde een jaarlijkse groei van 19% in november, wat gelijk staat aan 150,000 bezoekers

Het Ferrari Museum in Maranello boekte ook significante resultaten met een groei in bezoekersaantallen van 8%, waarmee het totaal op liefst 350,000 bezoekers komt. Door het jaar heen heeft het museum de “Rosso Infinito (‘Infinite Red’) expositie gehouden, welke momenteel nog te zien is. Daarnaast kunt u in het Design Museum London genieten van de expositie “Under the Skin”, waarbij de historie van Ferrari uitgelicht wordt tezamen met enkele zeldzame exemplaren en rekwisieten, goed voor een cumulatieve waarde van 140 miljoen Britse ponden. “Under the Skin” is te bezoeken tot 15 april 2018.

Uit de geboekte resultaten blijkt dat de Musea van Ferrari zich tot de meest bezochte van Italië mogen scharen. Fans en enthousiastelingen van over de hele wereld kunnen elk jaar rekenen op nieuwe, innovatieve attracties, gecombineerd met gethematiseerde exposities welke de meest iconische auto’s tentoonstellen. Ook geniet u van de originele museum tour, welke de bezoeker een inzage geeft in de rijke historie van het merk Ferrari.

Ferrari: Under the Skin nu te bezoeken in het Design Museum

De expositie geeft een unieke inzage in de wondere wereld van Ferrari. Zeldzame modellen en rekwisieten uit privécollecties bestaan o.a. uit een exacte replica van het eerste model dat Ferrari uitbracht, de 125 S, de kampioensbolide van Michael Schumacher uit 2000 en Enzo Ferrari’s rijbewijs.

Ter ere van het 70 jarig bestaan van Ferrari is deze expositie samengesteld waarbij de historie en het design van Ferrari uitgelicht worden. In een aparte sectie wordt het leven van Enzo Ferrari uitgelicht waarbij het design van de auto’s, de beroemde clientèle van het merk en de racehistorie aangedaan worden.

Ferrari: Under the Skin is a behind-the-scenes look at the design, people and engineering that created one of the most iconic car brands on the planet.