Ferrari pakt eerste en tweede plek

Mogyorod – Team Ferrari heeft zijn vierde overwinning van het jaar behaald. In Hongarije was het Sebastian Vettel die zijn zevende overwinning in het rood van Ferrari behaalde. Kimi Raïkkönen eindigde als tweede en zorgde zo voor een rood podium.

Beide Ferrari’s mochten starten op de voorste rij en wisten deze posities vast te houden tot het einde van de race. Achter Vettel en Raïkkönen woede inmiddels een verhitte strijd om de derde plaats. Door een crash van Daniel Ricciardo werd er 5 rondes een Safety Car ingezet. Nadat de olie van het circuit was gehaald gingen de Ferrari’s wederom goed van start met Bottas en Verstappen in de achtervolging. De laatste kreeg een tijdstraf van 10 seconden na het veroorzaken van Ricciardo’s crash. In deze fase van de race waren de Ferrari’s de enigen die rondjes onder de 1,23 konden klokken.

Op een derde van de race was er nog niets veranderd aan de stand. Tot het moment dat Vettel via de radio aangaf dat er iets mis was met zijn stuur, dat te veel naar links trok. Raïkkönen verkleinde het gat tot een seconde en Vettel kon de pits in na ronde 32. In de pit werden de banden verwisseld van Supersoft’s naar Softs. De volgende ronde was het de beurt aan Raïkkönen om de pitstraat in te gaan. Hij kwam vlak achter zijn teamgenoot de pits weer uit. De rondetijden gingen op en neer en met 15 rondes te gaan zat er slechts 2 seconden tussen de top 3 van de race.

De laatste ronden waren zenuwslopend. Vettel kon niet de lijnen rijden die hij graag zou willen in de bochten, maar hij hield stand evenals Raïkkönen. Wat een geweldige manier om te finishen, met een groot compliment aan het gehele team!