Grand Prix Suzuka

Aanstaand weekend wordt de Japanse Grand Prix verreden op Suzuka, het paradijs voor coureurs.

Het Suzuka-circuit, gelegen in de provincie Mie, is een van de klassiekers binnen het Formule 1 kampioenschap. Precies 30 jaar geleden, was de eerste Grand Prix er een feit. Deze race werd gewonnen door Gerhard Berger in een Ferrari F1/87. Sinds deze overwinning, afgezien van enkele jaren waarin de race terugkeerde naar Fuji, reed Formule 1 altijd op Suzuka in Japan.

Het circuit wordt wereldwijd gewaardeerd door coureurs, zelfs na het tragische ongeval in 2014 waarbij opkomend talent voor Ferrari, Jules Bianchi om het leven kwam.

Het circuit is vanuit technisch oogpunt een ‘old-style’ circuit: smal met minimale run-off gebieden en een reeks aan interessante bochten. De bekendste bocht is zonder twijfel de “esses” na de eerste bocht, waarbij de coureurs een stevige klim tegemoet gaan. Michael Schumacher had zich deze bocht volledig eigen gemaakt en, alsof het voorbestemd was, pakte tweemaal de ‘drivers title’ met Ferrari in 2000 en 2003.

Het geheim om Suzuka te overwinnen, in termen van rijvaardigheid, zit hem in het vinden van het ritme waarmee de ideale lijn door de bochten de sleutel tot succes vormt. Het Japanse circuit, gelegen in een pretpark, wordt wederom een prima uitdaging, waarbij de vaardigheden van de coureurs flink op de proef gesteld gaan worden.

Ook voor de fans is deze Grand Prix een waar festijn waarbij het hen niet ontbreekt aan veel passie en enthousiasme.

Kwalificatie: 07 oktober, 08:00 UTC/ 17:00 local

Race: 07:00 UTC/ 09:00 local

Forza Ferrari.