Maak kennis met de Ferrari F8 Tributo

“Een eerbetoon aan de meest krachtige V8 in de geschiedenis van Ferrari”

Het zal u niet ontgaan zijn: Uit de stallen van Maranello is een nieuw raspaard ten tonele verschenen. De naam is een eerbetoon aan de krachtbron: 720 pk uit de meermaals bekroonde 3.9 liter V8 motor, waarmee een topsnelheid van 340 km/h perfect haalbaar is en de sprint van 0 naar 100 km/h in een luttele 2,9 seconden geklaard is.

Het nieuwe model, dat de 488 GTB vervangt, kenmerkt zich door verbeteringen aan in-en exterieur. Het onderstel is scherper afgesteld zodat de auto zich nog gemakkelijker op de limiet laat besturen, zonder compromissen te doen aan de controleerbaarheid en het comfort aan boord. De F8 Tributo levert 50 pk meer dan diens voorganger en draagt minder gewicht (-40 kg) met zich mee. De auto is uitgerust met de meest recente versie van Side Slip Angle Control en Ferrari Dynamic Enhancer (FDE+). Hierdoor is de F8 Tributo, ondanks dat de auto de meest sportieve prestaties van het huidige modellengamma biedt, zeer bruikbaar.Ook het stuurwiel is niet onberoerd gelaten en is gekrompen in doorsnede, waardoor de auto nog behendiger aanvoelt. Een detail dat direct in het oog springt is de nieuwe Lexan achterruit, welke voorzien is van louvres. Dit designelement is een directe verwijzing naar Ferrari’s meest beroemde V8, de F40.

Benieuwd naar de Ferrari F8 Tributo? Naar verwachting zullen de eerste auto’s eind 2019/begin 2020 in de showroom verschijnen. Wilt u meer informatie over de auto? U kunt ons bellen of Whatsappen op +31 74 255 53 70.